Een plezierige ontdekking!

Streekproducten “De Meulenhorst”

De Meulenhorst

Op de grens van Twente en Salland, in het authentieke natuurgebied “het Eerder Achterbroek” vindt u boerderij de Meulenhorst. Een Biologisch Melkveebedrijf waar ijs wordt gemaakt van eigen melk. De koeien grazen zoveel mogelijk op de weiden rondom de boerderij. ’s Winters kunnen ze lekker in de met stro bestrooide potstal liggen.

Biologisch

De Meulenhorst is een authentieke Saksische boerderij, gelegen in het prachtige natuurgebied “het Eerder Achterbroek”, ten noorden van Den Ham. Op 45 hectare landbouwgrond worden ongeveer 40 melkkoeien en 25 stuks jongvee gehouden. Omdat het bedrijf midden in de natuur ligt en omdat het vanzelfsprekend is de natuur te respecteren is de bedrijfsvoering biologisch. Dat betekent onder meer dat er geen kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt.

Boerderijwinkel

De melk van de koeien wordt in de melkfabriek in Rouveen verwerkt tot kaas. Een deel van de melk wordt op de boerderij verwerkt tot roomijs. In het winkeltje op de boerderij vindt u naast ijs een koffie-automaat, enkele streekproducten en informatie over het bedrijf en de omgeving. Tevens huisvest het erf van de boerderij bierbrouwerij De Pauw.

Het Koepad

Wanneer u alles wilt weten over de boerderij moet u eens over het “Koepad” wandelen. Aan de hand van een plattegrond komt u langs alle interessante plekjes. Zo is er een hinkelspel en een houten koe, die u zelf kunt melken. Op dit erf is ook een zorgboerderij gevestigd.

Huisdieren: Honden aangelijnd toegestaan

Openingstijden
Dagelijks vanaf 10.00 uur tot zonsondergang vrij toegankelijk

Contact
Achterbroekweg 1
7731PN Den Ham
T. 0546-671363
E. info@meulenhorst.nl