Een plezierige ontdekking!

Rustpunt De Soete Inval

In het oude buurtschap “Magele” vindt u ons rustpunt De Soete Inval. Het rustpunt is gelegen in het mooie buitengebied van het brinkdorp Den Ham en biedt u uitzicht op de Mageler Esch.

De voormalig oude boerderij stamt uit 1863. Destijds was er een werktuigenvereniging waarbij boeren uit de omgeving hier hun werktuigen voor het aanspannen van paarden ophaalden. Tevens werden hier de paarden uit de buurt van de onderlinge paardenverzekering tweemaal per jaar getaxeerd. De oude hoefijzers die we nog steeds in grond vinden houden deze geschiedenis levend. Vroeger was het hier een zoete inval omdat buren hier gebruik maakten van een van de eerste telefoons in de omgeving. De oude telefoon en hoefijzers zijn bewaard gebleven.

In 2007 werd de oude boerderij afgebroken en vervangen door een nieuwe woonboerderij. De oude schuren zijn gerenoveerd en er is een begin gemaakt met het aanleggen van een frambozentuin waar we op dit moment voornamelijk herfstframbozen verbouwen, maar ook blauwe bessen en aalbessen. U kunt in onze tuin genieten van de rust en de ruimte tussen de frambozen. Voor een toiletbezoek kunt in “het huusie” terecht.

In het rustpunt verkopen we ook zelfgemaakte producten uit eigen tuin zoals jams, stoofpeertjes etc.

Proeverij: In overleg is ook een proeverij mogelijk van producten gemaakt uit de eigen tuin.

Openingstijden
April t/m oktober bij goed weer

Contact
Geerdijk 11
7683 SN Den Ham
T. 0546-673484

Ga naar de website