Een plezierige ontdekking!

Goed nieuws voor de Campings Twente: Op vakantie in eigen provincie populair

Geplaatst op: juli 16, 2014

Campings Twente krijgen het druk

Kampeerterreinen en recreatieparken in Overijssel verwachten dat veel vakantiegangers deze zomer kiezen voor een verblijf en/of overnachting in de provincie. Dat blijkt uit een peiling onder recreatie-ondernemers van KennispuntOost, MarketingOost en het Twents Bureau voor Toerisme.

De zomervakantie is inmiddels begonnen. Aanleiding voor KennispuntOost om de stemming onder ondernemers in de verblijfssector te peilen. Het recente voorjaar verliep met name dankzij het zonnige Pinksterweekend boven verwachting goed. Veel toeristen zien een vakantie in eigen land wel zitten. Het Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen verwacht deze zomer meer zomervakanties in eigen land.

Aantal overnachtingen steeg in 2013

Ook de verwachtingen voor de rest van het jaar zijn overwegend positief. Het merendeel van de toeristische ondernemers verwacht voor 2014 een vergelijkbaar resultaat als vorig jaar. Wel blijft het weer, en met name de weersverwachting, voor veel ondernemers bepalend.

Ondernemers van kampeer- en bungalowbedrijven blikken terug op een goede zomer in 2013, mede dankzij het warme en zonnige weer. Over het hele jaar 2013 telde Overijssel ruim 7,3 miljoen overnachtingen. Daarmee pluste de provincie fors ten opzichte van de ruim 6,6 miljoen overnachtingen in 2012. De bestedingen stegen niet mee, wat toe te schrijven is aan de economische crisis. De toeristen houden hun hand meer op de knip, maar blijven wel komen.

Overzicht Campings Twente Brinkdorp Den Ham:

Op zoek naar een camping in Twente? De mogelijkheden zijn eindeloos. Hieronder vindt u een handig overzicht van de mogelijkheden in en rondom Den Ham:

Bron artikel: rtvoost.nl